Што е Помош на пат?

Diners Club ти ја овозможува најповолната понуда на пазарот за користење на услугата “Помош на пат”, во соработка со ORYX Assistance.

Со секое влегување во автомобил ние прифаќаме дека многу работи може да се случат. Но, дефектите, невнимателното ракување, сообраќајните незгоди или надворешните влијанија не можат да се предвидат кога патуваш. Без разлика дали ти треба “Помош на пат” во земјата или во странство, опушти се и пренеси ја одговорноста на стручниот тим на Diners Club. Мислиме на тебе во секоја ситуација, со поправки на возилата на лице место, шлеп служба и обезбедно заменско возило или алтернативен транспорт, хотелско сместување и слично. Како ти звучи сето ова?


Зошто Помош на пат?

 • Големи шанси за незгода – старост на возилото, зголем сообраќај, дефекти…
 • Неочекувани трошоци – спаси ги твоите приходи и спокој, не им давај шанса на непријатните изненадувања
 • Помош во странство


Помош на пат услуги

 • Центар за повици – 24/7/365 телефонски достапни на бројот: 0800 11 305(за повици од странство +389 23 204 250)
 • Дијагноза на дефект
 • Поправка на лице место
 • Поправка – погрешно наточено гориво, потреба за дополнување на гориво, замена на гуми и тркала, замена или полнење акумулатор, отклучување заклучено возило
 • Шлеп служба за возилото
 • Транспорт на возилото – до најблискиот сервис или локација по избор на осигуреникот
 • Заменско возило
 • Хотелско сместување за возачот и сите патници
 • Алтернативен превоз
 • Складирање на возила
 • Достава на возило
 • Drive Angel – иновативна апликација за предидување несреќи со предупредување на корисникот или автоматско детектирање и пријавување на несреќа


Пакети

Услугата може да се активира преку мобилната апликација My Diners, или со пополнување на изјава, и испраќање на info@diners.mk

Превземи ја изјавата тука
Услуга Македонија Регион Европа
Контакт центар 24/7 Неограничено Неограничено Неограничено
Поправка на возило Еднократно,
1x годишно,
без ограничување на оддалеченоста
9.500 МКД 15.000 МКД
Превоз (шлеп) на возило Еднократно,
1x годишно,
до првиот овластен или неовластен сервис, без оглед на оддалеченоста
21.000 МКД 30.000 МКД
Заменско возило 1 ден /
3.100 МКД/ден
2 дена /
3.100 МКД/ден
3 дена /
3.100 МКД/ден
Хотелско сместување / 1 ден /
 3.100 МКД/ден по лице
2 дена /
3.100 МКД/ден по лице
Алтернативен превоз 3.100 МКД 9.500 МКД 12.000 МКД
Достава на гориво Неограничено Неограничено Неограничено
Мобилна апликација Drive Angel Неограничено Неограничено Неограничено
МЕСЕЧНА ПРЕМИЈА 110 МКД

55 МКД

130 МКД

65 МКД

150 МКД

75 МКД

Аплицирај сега преку My Diners

За повеќе информации контактирај нè на 15 155.

ORYX контакт центар:0800 11 305.