DC Асистенција  

Помош и ефикасно решение за секојдневните потреби дома и на пат

Поголема сигурност во домот и на пат со DC Асистенција.

Преку услугата DC Асистенција, Diners Club ти овозможува пристап и користење на услуги за „Помош на пат“ и „Помош дома“ во соработка со ORYX Assistance.

Активирај пакет според твоите потреби, брзо и лесно, само преку мобилната апликација My Diners и искористи го промотивниот период со 50% попуст на услугата „Помош на пат“ и цела година бесплатно користење на услугата „Помош дома“

Промотивниот период трае до 28.02.2023

Аплицирај сега преку My Diners

За повеќе информации контактирај нè на 0800 11 305

Пакетот „Помош на пат“ е дел од услугата DC Асистенција која овозможува 24 часовно користење на услугите за техничка помош на пат, без разлика дали се работи за дефект на возило, невнимателно ракување, надворешни влијанија или сообраќајна несреќа.

Составен дел од пакетите „Помош на пат“ е Road Angel – мобилна апликација која препознава сообраќајна несреќа и автоматски испраќа повик до контакт центарот ORYX Assistance, кој потоа, доколку е потребно, може да ги вклучи службите за итни случаи и да го спаси животот на корисникот.

Пакети на услуги и поволности:

Услуга

„Помош на пат“

Македонија

Регион

Европа

Контакт центар 24/7

Неограничено

Неограничено

Неограничено

Поправка на возило

Еднократно,

1x годишно,

без ограничување на оддалеченоста

9.500 МКД

15.000 МКД

Превоз (шлеп) на возило

Еднократно,

1x годишно,

до првиот овластен или неовластен сервис, без оглед на оддалеченоста

21.000 МКД

30.000 МКД

Заменско возило

1 ден /

3.100 МКД/ден

2 дена /

3.100 МКД/ден

3 дена /

3.100 МКД/ден

Хотелско сместување

/

1 ден /

 3.100 МКД/ден по лице

2 дена /

3.100 МКД/ден по лице

Алтернативен превоз

3.100 МКД

9.500 МКД

12.000 МКД

Достава на гориво

Неограничено

Неограничено

Неограничено

Мобилна апликација Drive Angel

Неограничено

Неограничено

Неограничено

МЕСЕЧНА
ПРЕМИЈА

110 МКД

55 МКД +

цела година бесплатно користење на пакетот „Помош дома Basic“

130 МКД

65 МКД +

цела година бесплатно користење на пакетот „Помош дома Basic“

150 МКД

75 МКД +

цела година бесплатно користење на пакетот „Помош дома Extra“

Пакетот „Помош дома“ е дел од услугата DC Асистенција, со која се обезбедува користење на техничка помош дома, до 3 пати во годината и нуди организација на помош, покривање на трошоците на итна интервенција и сервис. Пакетите се активираат безусловно, во итни случаи.

Пакети на услуги и поволности:

Услуга

„Помош дома“

Basic

Extra

Контакт центар 24/7

Неограничено

Неограничено

Водоинсталатер

Електричар

Бравар

Стаклар

Столар

9.000 МКД

12.000 МКД.

МЕСЕЧНА
ПРЕМИЈА

120 МКД

140 МКД